Buzdolabı sesli çalışıyor | ÇÖZÜMÜ

Buzdolabınızın ayakları zemine tam oturmuyor olabilir, bu durum titreşim ve ses oluşturur. Buzdolabının ayağını elinizle sağa doğru çevirerek yükseltip, sola doğru alçaltabilirsiniz. Bu şekilde zeminde düz durmasını sağlayabilirsiniz.


Ayrıca buzdolabının içindeki raflar yerine tam oturmadıysa ve buzdolabının üzerinde herhangi bir eşya varsa titreşim sesi verebilir.



Çıtırtı veya buz düşmesine benzer bir ses ise


Görünmeyen kısmında karlanma buzlanma varsa buzlar belirli aralıklarla erir. Erime esnasında bu seslerin gelmesi normaldir. Özellikle gece sessizliğinde daha net duyulur.

Bununla birlikte ürününüzde buzmatik varsa, buz yapmak için su çektiğinde ve buz yaptıktan sonra buz haznesine buzlar dökülürken ses çıkarır. Bu durum da normaldir.


Pervane sesine benzer bir ses ise


Fanlar, kapak kapalıyken devreye girerek soğuk havanın buzdolabının içinde dolaşmasını sağlar. Kapıyı açtığınızda kesiliyor, kapattığınızda başlıyorsa, bu fan sesidir.


Özellikle gece sessizliğinde daha rahat duyulur ve normaldir.



Motor sesine benzer bir ses ise


Buzdolabını ilk defa çalıştırdığınızda ya da uzun süre elektrik kesildiğinde, buzdolabı verdiğiniz derecelere gelene kadar motor çalışmaya devam eder. Ayarlanan derecelere ulaştığında motor arada durup gerektiğinde tekrar çalışmaya başlayacaktır.


Ürünün sürekli çalışması yaklaşık 2 gün (48 saat) sürer.


Bu süre zarfında yan duvarlarda aşırı ısınma olacaktır. Gaz boruları bu kısımlardan geçtiği için el değmeyecek kadar ısınacak. Bu da normal bir durumdur, endişelenmeniz gerekmez.



Su akış sesine benzer bir ses ise


Buzdolabının içinde dolaşan soğutucu gazın akış sesini duyuyorsunuz. Özellikle gece sessizliğinde daha rahat duyulabilen bu ses, çalışması gereğidir ve normaldir.